El festival

Logo del festival yo voy al teatro

A Espanya, el col·lectiu de persones amb discapacitat visual i auditiva porta temps reclamant a través del moviment associatiu, un oci accessible que integri a totes les persones. Amb l’objectiu de visibilizar la situació i donar resposta a aquesta demanda, la iniciativa Teatro Accesible crea al maig de 2015 el primer festival de teatre per a persones amb discapacitat sensorial.

Els nombres de les anteriors edicions són els següents:

Ciutats

Produccions

Teatres

Funcions

Així mateix, més de 200 persones van utilitzar els serveis d’accessibilitat. La III edició ja està en marxa a les ciutats de Madrid i Barcelona. Consulta la cartellera i les activitats programades!

Objectius

Sensibilizar

Sensibilitzar...

els espectadors, els teatres i la societat en general. L’oci i la cultura haurien de ser accessibles per a totes les persones! Recorda: teatre per a tu, teatre per a tots.

Empoderar

Apoderar...

les persones amb discapacitat visual i auditiva, i persones grans, perquè participin en formes inclusives d’oci. Volem que aixequin la seva veu i reclamin l’accessibilitat que els correspon per dret.

Incidir

Incidir...

en la societat, en els mitjans de comunicació i finalment en l’administració per fer transformació social. El nostre objectiu és que el festival serveixi també per fer petits passos endavant.

Les persones

Bocadillo rojo con el texto corto.

Realització d’un curtmetratge documental que representa la realitat de persones amb una discapacitat sensorial gaudint del teatre. Aquesta peça es va elaborar amb motiu de la primera edició i es pot veure en aquest enllaç i en aquest (amb llengua de signes). No et perdis les històries que ens expliquen Marisa i Salvi, les nostres dues protagonistes amb discapacitat auditiva i visual.

Bocadillo rojo con el texto workshops.

Workshops o tallers amb la comunitat de persones amb discapacitat sensorial. Igual que vam fer en les primeres edicions, aquesta temporada repetirem els tallers per conèixer l’opinió del nostre públic sobre l’accessibilitat en el teatre. Vols assistir? Informa’t!

Col·laboradors

Iniciativa promoguda per

Logotipo de Fundación Vodafone España.
Logotipo de Centro de rehabilitación laboral nueva vida.
Logotipo de APTENT Soluciones.
Logotipo de Teatro accesible.
Logotipo de els tres turons.

Suport tecnològic

Logotipo de la aplicación STARTIT.
Logotipo del ministerio de cultura.
Logotipo de EPSON.

Col·laboradors

Logotipo del Centro Dramático Nacional
Logotipo del teatro bellas artes
Logotipo del TNC
Logotipo del teatro la zarzuela
Logotipo de los teatros del canal
Logotipo del teatro Goya
Logotipo del teatro español
Logotipo del teatro de la Abadía
Logotipo del teatro de sant cugat